Besök av arbets- och fysioterapeut 😊

Varit en hĂ€ndelserik dag. Dels dusch och benlindningsdag. SĂ„dant som tar rĂ€tt rejĂ€lt pĂ„ mina krafter. Men ack sĂ„ skönt fĂ„ duscha och kĂ€nna sig lite frĂ€sch. Extra skönt nu nĂ€r man fĂ„tt en riktig duschstol, som gĂ„r att sköta förflyttningar med och att tilta ocksĂ„ 😊. Dessutom kan den anvĂ€ndas över toaletten ocksĂ„. UnderlĂ€ttar mycket och minskar antalet uppresningar och förflyttningar.  (null)
Dessutom har vi testat lite olika lyfttekniker dels för att underlĂ€tta för personalen sĂ„ klart och Ă€ven för att göra det minst jobbigt och tungt för mig. Kommer anvĂ€nda taklyften ibland för att lyfta benen vid omlindning dĂ„ min muskelkraft Ă€r allt för svag för det.  (null)
Fantastiskt att dessa hjĂ€lpmedel finns att tillgĂ„. Har ju sjĂ€lv anvĂ€nt dom i mitt arbete och vet hur det underlĂ€ttar. đŸ’ȘđŸ»đŸ’ȘđŸ»

Har haft lite tunga dagar dĂ„ min rygg smĂ€rtar och Ă€ven tungt med mina axlar.  Fick gĂ„ upp tidigt en morgon och sĂ€tta mig i permobilen för att vila ryggen. Men ny sĂ€ng och madrass Ă€r pĂ„ g. Snabba puckar och det glĂ€der mig mycket, att terapeuterna Ă€r sĂ„ lyhörda och fixar saker snabbt. 
Nu Ă€r det bara att bita ihop och hoppas smĂ€rtan lindras. För i morgon Ă€r det dags för handtrĂ€ning nere pĂ„ terapin och dĂ„ jĂ€klar ska jag glĂ€nsa đŸ€—đŸ’ȘđŸ»

Kram pĂ„ er ❀❀
#tillsammansÀrvistarka
#fuckALS
RSS 2.0