Jag orkar inte mer. 😔

Ja idag Ă€r en sĂ„n dag. En "jag orkar inte mer dag". 
KĂ€nns som allt Ă€r skit och kroppen vĂ€grar göra som jag vill. Haft problem med magen i dagar, dock lite bĂ€ttre nu men trots man Ă€ndrat kost och sĂ„ Ă€r vissa dagar kassa. Ätit mindre och mindre för jag Ă€r orolig hur magen ska reagera m m. Plus att jag Ă€r besviken pĂ„ maten ibland. Men ska ha en dialog med köket om det hoppas jag. 
(null)

 Sen problem med hud i ansiktet och hĂ„rbotten. Har fixat bra tvĂ„l och shampoo pĂ„ apoteket plus hudsalva, men vissa dagar Ă€r det hopplöst, torr och rödflammig i ansiktet. Idag har jag Ă€ven haft huvudvĂ€rk sen jag vaknade, först nu pĂ„ kvĂ€llen det lĂ€ttat lite. 😔
SĂ„na hĂ€r dagar har jag inte alltför ofta men de kommer mer och mer. Att skriva detta t ex tar mig ca en timme eftersom hĂ€nder och fingrar behöver vila lite. NĂ€r jag Ă€ter ligger jag Ă„t vĂ€nster sida vilandes pĂ„ vĂ€nster armbĂ„ge för att fĂ„ in maten i munnen överhuvudtaget. Vill ju klara det sjĂ€lv! Är envis, men till slut ber jag om hjĂ€lp. Vet jag borde göra det tidigare men stoltheten ni vet đŸ’Ș. Men i morgon kommer arbetsterapeuterna med en ny bekvĂ€mare duschstol och förhoppningsvis en bĂ€ttre stĂ„lyft. Har Ă€ven tagit upp frĂ„gan om matning robot plus nĂ„got som kan stĂ€rka/hjĂ€lpa mig med hĂ€nder och armar. 
(null)
Har tĂ€nkt mycket senaste tiden pĂ„ hur hjĂ€lplös jag kĂ€nner mig alltmer. Framför allt i olika situationer gĂ€llande hygien och toabesök. Eftersom jag inte lĂ€ngre vĂ„gar stĂ„ eller förflytta mig all sjĂ€lv, sĂ„ Ă€r jag beroende av olika sorters lyftar bl a och Ă€r helt i hĂ€nderna pĂ„ min fantastiska personal. Men det kĂ€nns sĂ„ jobbigt att hĂ€nga i taket i en hygienlyft med benen brett isĂ€r och personalen ska göra rent och torka en. Att dĂ„ fĂ„ se sig sjĂ€lv i toaspegeln, det kĂ€nns sĂ„ förnedrande, ber alltid personalen stĂ€nga dörren och sĂ„ blundar jag tills de Ă€r fĂ€rdiga. Är sĂ„ klart tacksam för all hjĂ€lp, det Ă€r inte det. 
Jag Ă€r en man pĂ„ 51, som ska leva livet egentligen och njuta. Jag ska inte hĂ€nga i en lyft och bli torkad, eller bli matad m m. 
VARFÖR VARFÖR!!! DRABBADE DETTA MIG??!!
Vill sitta pĂ„ nĂ„gon veranda nu ju, ta en pilsner och grilla med vĂ€nner och familj. Jag vill sitta pĂ„ bryggan och doppa tĂ„rna i vattnet innan jag slĂ€nger mig i naken och bara Ă€r. 
Men det Ă€r just de tankarna som gör att jag fightas, för jag ska banne mig uppleva det igen. Det har jag gett mig fan pĂ„ đŸ’Ș❀
(null)
 Med den bilden och orden sĂ„ önskar jag er alla en hĂ€rlig kvĂ€ll. Kram pĂ„ er ❀❀
#tillsammansĂ€rvistarka 
#fuckALS đŸ’ȘđŸ’Ș
RSS 2.0